Så fixar du en modern jul


Bild: BoBedre.dk
Ja, jag är själv inte den största fantasten av julpynt och tomtar. Jag kan ibland tycka att det tar över hela hemmet och interiören och därför jag väljer jag att hålla pyntadet i sin enkelhet.

Här kommer några enkla tips och inspirerande bilder hur du enkelt får till en modern jul:

1. Använd dig av neutrala färger som vitt, natur, silver/guld (beroende på övrig inredning.) Använd en accentfärg. I år är lila trend i julpynts-hyllorna.
2. Rött är julens färg. Väljer du att julpynta i rött, samla ditt pynt i grupper. Rött är en väldigt dominat färg och risken finns att det blir väldigt plottrigt om vi pyntar med rött på alla bord och fönsterbrädor.
3. Amarylis i snitt är perfekt för en enkel och modern jul. En hög och pampig blomma som tar för sig i hallen eller på sidebordet!
4. Levande ljus skapar en fantastisk stämning. Tesat med höga silverljusstakar i fönsterbrädorna. Fantastik ljuskälla när mörkret faller på.
5. Granris kan användas till mycket. Det skapar julstämning i enkelhet. Lägga på trappan in till huset eller lägenheten. Har du ont om plats? Sätta i urna eller stor vas med ljussling -istället för julgran. Dekorera ett fat och pynta med ljus, kulor, nötter etc. Använd fantasin!
Bilder: Bo Bedre.dk

7 reaktioner på ”Så fixar du en modern jul”

 1. Snyggt, helt i min smak! Är inte så mycket för pyntet. Granen är inhandlad, blev en mindre som vanligt. Hittade en snygg trälåda på vinden när vi renoverade, den skall få agera fot. Men som vanligt blir nog granen ren, inga pynt – gillar den som den är!!!

 2. Är inte heller något fan av massvis med julpynt! Vill gärna också hålla det med lite modernt 🙂

 3. Älskar att ta in granris! Snyggt, mysigt och så luktar det gott med! Håller mig oxå mer neutral runt jul…förutom i barnens rum…de får ha lite tomtar och plotter som de gillar 🙂

  Kram

 4. Hej heeej!
  Vilka underbara julpyntstips! 🙂
  Den där söta fågeln skulle man ju kunna göra själv utav styvt papper. 🙂

  Ha det gott!

  Kram Malin I&D

 5. StinaTooMuchInspiration

  Tack för tips – jag blir riktigt pyntsugen! Missa inte Metro Bostad på fredag, Fredrika på Ting Ute & Inne har gjort en helt underbar julstyling i ljusa färger och med inslag av naturen. (Jag brukar inte göra reklam för tidningen så här, men detta är verkligen något av det finaste vi haft 🙂
  Hoppas allt är bra med dig!
  /Stina.

Kommentarer är stängda.