Rekordlägenhet

Vi läste i sydsvenskan förra veckan att bostadsrättspriserna i Lund gått upp med hela 25% mot övriga landets ca 10%.

Bild: Leva&Bo
Men denna 1:a på Odenplan i Stockholm -15 kvm liten, tar just nu hem priset (…i dubbel bemärkelse!)
Lägenheten såldes tillslut för 1 525 000:- hela 102 000:-/kvm.
Mäklaren säger till expressen: -Jag misstänkte att den skulle dra iväg. Budstarten var på 795 000:-

Visst, välplanerad med sovloft och egen uteplats, men ändå!!! Ja, nu vet vi att ingenting är omöjligt…

Önskar er en bra start på veckan!
Kram Sofie

Veckans homestaging

Bild: hemnet.se
Välplanerad lägenhet på 1,5 rok med härliga öppna ytor. Stor balkong och ett läge mitt i Lund centrum. Perfekta studentbostaden i mina ögon!

Ja, här ser ni vad jag bla pysslat med i veckan! Jag valde att jobba med rött (…som den röda tråden!) och jag tyckte att bilderna blev riktigt tilltalande. Textilierna på väggen är från Marimekko. Intresserad? Klicka HÄR för all info och fler bilder.

Pris: 1 295 000:- Avgift: 2636:-

Bilder: hemnet.se

Trevlig helg på er!
Kram Sofie

Design: Jasper Morrison

Bilder:[room] by sofie
Igår fick läckra TRASH
från Magis, följa med mig hem från Miljögården i Lund.
Ja, detta är enligt min mening marknadens just nu snyggast designade papperskorg?! Den ska nu få matcha upp vår svarta badrumsinredning.
Perfekt för endagslins-paket, tops, pads och papper etc. (…dock inte lämpad för dam-hygien-stuff och bajsblöjor med tanke på det öppna locket!!!)

Bilder: [room] by sofie

Tips: Prova dig fram att använda produkter som inte alltid är lämpade för just sitt ändamål, som denna papperskorg. Jag var inte sugen på en pedalhink, utan ville ha något annorlunda i snygg design. Prova tex också att hänga in tavlorpå toa. Grafiska texter, eller svar/vita bilder på barnen i snygga Ribba ramar från Ikea gör susen!! Lätta att byta ut om de skulle bli fula av fukt etc. Nedan ser ni bilder från yngsta familjemedlemens rum- hon var såklart först med Trash, haha! …här ser du även hur jag jobbat med fårskinn som matta, lyxigt och gosigt under fötterna på treåringen!!!

Bilder: [room] by sofie

Allt för idag!
Kram Sofie

Inredningskolan Del 6: BAD

Idag tänkte jag vi skulle prata lite om
material i inredningskolan.

Ni vet säkert att keramiska plattor såsom kakel & klinker är starka hållbara material för väggar och golv i våtrum. Vid nyproduktion och renoveringar använder vi sällan något annat. Vi ställer högre krav på våra badrum och vi vill både att de ska vara slitstarka och vackra att vistas i! Men det är mycket att tänka på innan man sätter igång, nya regler i branschen gäller för våtrum. Se till att anlita proffs och få bevis och intyg på hur de gjort arbetet. Det är lätt att det uppstår problem hos försäkringsbolaget om det skulle bli en läcka eller något annat fel i framtiden. Kolla Boverkets hemsida för mer info.

Kakel är glaserade keramiska plattor av lergods. Endast för väggar inomhus.
Klinker är också keramsika plattor, men av stengods. Glaserade eller oglaserade. Granitkeramik är klinkerplattor i porslinskvalité.
Mosaik är små plattor som monteras i ark. De brukar vanligtvis ha nät på baksidan. Denna typen ska dock undvikas i våtrum.
Tätskikt godkända tätskiktsystem ska användas enligt kakelbranschens regler.
Golvbrunnar tillverkade 1990 och tidigare är inte typgodkända och ska vid renovering bytas.

Styling-konsultation på köpet


Bild: Hemnet.se
Under hela november kommer jag samarbeta med Svensk Fastighetsförmedling i Lund. Alla som tecknar förmedlingsuppdrag denna månad kommer få ett hembesök av [room] by sofie och en
styling-konsultation på köpet. Det ska bli roligt att köra lite kanpanj- denna mörka novembermånad och jag tror jag kommer få jobba mycket om belysning ute i stugorna!

Bilderna visar ett av Svensk Fastighetsförmedlings objek!
En härlig tillbygd villa i Råby, 10 minuter utanför Lund. 167kvm med 80 kvm trädäck och härliga utsikt över lanskapet! Pris 4 500 000:-
Klicka HÄR för att se all info.

Alla bilder: Hemnet.se

Nu blir det att färdigställa första homestagingen för veckan. Det blir också en tur till nya Malmö-Ikea för att komplettera med belysning, spännande!

Ha en bra start på veckan!
Kram Sofie

Före/efter styling

Bild: [room] by sofie
Det verkar ha blivit lite av en lördags-syssla för mig att måla om gamla loppisfynd… Förra helgen blev detta gula fd. avlutade skrivbordet vitt -en elegant halvblank färg. Tidigare idag tog jag mig an en byrå som jag släpade hem för lite sedan…

Före/Efter bilder:

Vilken styling gillar du bäst?


Bilder: [room] by sofie

Önskar er en fortsatt trevlig lördag!
Kram Sofie

Tack för igår!


Bild: [room] by sofie
Det blev som vanligt en trevlig tillställning på
höstens Gulled-träff. Det var 200 personer -arkitekter, inredare och andra återförsäljare som hade tacka JA att komma. Stämningen var på topp och Bodil och Henric var som vanligt på strålande humör!!!

…maten och minglet var gott, trevligt och avslappnat i fantastisk miljö! Argenturen håller till i omgjorda industrilokaler vid slussplan i Malmö.

Här är bilder från gårdagen:


Bilder:[room] by sofie

Dags att förbereda för nästa veckas homestaging -som igår för övrigt blev två! Kul när det rasslar till! Skönt att den hemska förkylningen är på väg bort…

Önskar er en bra dag så hörs vi snart igen…
Tjingeling för nu!

Äntligen på plats

Bild: [room] by sofie
Idag är en bra dag! Torsdagar är för mig oftast en rolig veckodag…
Vi börjar närma oss helgen samt att många happenings ligger ofta på denna veckodag… den har bra vibbar med sig liksom.
Ja, jag tror ni förstår!

Ikväll har Gulled sin höstträff i Malmö. Där det blir mingel, leverantörer finns på plats och visar nyheter, mat & dryck etc …och den missar jag inte gärna! Tänkte då dagen i ära passa på att visa våra Tom Dixon- Mirror Balls (…som kommer just från Gulled.)

Dessa stolterar nu pampigt ovanför matbordet.

Bilder: [room] by sofie

I morgon blir det självklart bilder från kvällens tillställning. Ni ska även få se förvandlingen av förra veckans loppisfynd- ett gammalt skrivbord som ska användas i nästa veckas homestaging!


Bild: [room] by sofie

Njut av denna härliga torsdag så ses vi imorgon!
Kram Sofie

Stjärnstylist

Vi fortsätter på temat bra bloggar
(…hur många finns det inte??!)
Hittade till Lotta Agatons blogg i morse, en tjej som förövrigt är en av mina förbilder inom inredning och styling! Lotta var bla med och startade magasinet Residence för tio år sedan och gör nu frilandsuppdrag i Sverige och utomlands. En härlig tjej med ett underbart hem!


Bild: trendenser/ redigerad av [room] by sofie
Här ser ni en liten del av hennes matplats/vardagsrum, vem skulle inte vilja ha ett gäng av Wegners Y-chair runt matbordet!!?

I nästa nr av Residence kommer ett Hemma hos reportage hos Lotta att visas. I tidningens trendbilaga kommer även stylingjobb som Lotta gjort tillsammans med fotografen Pia Ulin presenteras. Det ser vi framemot!

Ha en bra dag!
Kram Sofie

Ny blogg!

Du har väl inte missat sydsvenskans nya blogg;
Hemma med Susann.
Susann som kanske är mest känd med bloggen Purple Area som också är namnet på hennes inredningsföretag. Direkt jag såg detta reportaget som Susann visar på sin blogg på sydsvenskan blev jag förälskad. Precis i den här stilen vill jag ha mitt hem.

Ljust och luftigt med klara accenter!

Fotograf: Stellan Herner. Lånade av sydsvenskan.se
Önskar dig lycka till med nya blogggen Susann!
Klicka HÄR för att komma direkt dit.

Uppdaterat arbetsrum


Bilder: [room] by sofie
Här är bilder från förra helgens tapetsering av arbetsrummet! Fick till ett litet “patchwork” runt stömbrytare och kontakterna! Vad tycker du? Ibland får man improvisera (…lyckades med att skära bort förmycket tapet runt om.) Tycker själv i efterhand att det ger liv att den strama lite maskulina tapeten.

Tips: Bara för att tapeten visas stående i katalog finns det inga regler för att det ska vara så. Denna har jag tapetserat på längden och gör att mitt lilla kontor känns bredare. Kul att sätta upp färgglada ramar i ett oregelbundet mönster för att mjuka upp linjerna.

Såg här såg väggen ut FÖRE.
Bilder: [room] by sofie
Nu ska jag göra det sista på mäklarkontoret som vi fräschade upp i helgen, tänk vad lite färg och tapet, lite ny belysning och en stor härlig golvväxt kan göra!!! Bilder att vänta…
Kram Sofie

Inredningskolan Del 6: BAD

Nu drar vi igång veckan med en ny del i inredningskolan -vi ska prata badrum.

Badrummet är en plats för avkopplande bad -såväl som för en uppiggande dusch! Däremellan ska morgon-och kvällsbestyren skötas och flera ska kanske använda badrummet samtidigt?! Men med god planering (…som i alla andra rum) finns det fina förutsättningar för att badrummet ska bli den oas just DU drömmer om!
I det första inlägget i inredningsskolan Del 6: Badrummet punktar vi upp grunderna om allt som hör badrummet till.

Trevlig läsning!

1. Porslin

Bild: Bygghemma.se
Vägghängd toa och handfat är att rekommendera om badrummet är litet. Det skapar mer golvyta och underlättar även vid städning. Är ni en stor familj och utrymmet tilllåter så satsa på dubbla handfat, det gör livet enklar i morgonrusningen!
2. Material val

Bild: Bygghemma.se
Använd så mycket naturmaterial som möjligt. Kakel och klinker är bra och slitstarkt, sjösten är snyggt men poröst och får dålig lukt av skvätt från toabesök… Det finns ett enormt utbud av klinker och kakel på marknaden. Vänd dig till en kunnig fackhandel där du kan få bra tips & råd på vägen till ditt nya badrum.
3. Duschen

Bild: Bygghemma.se
Om ni har litet utrymme är det praktiskt med svängda duschdörrar som fälles in när de inte används. Duschdraperi är en annan lösning, se till att det går hela vägen ner och häng gärna tyngder längst ner för att undvika att det sugs in mot kroppen. Detta minskar också vattenflödet på golvet.

4. Värme

Bild: Bygghemma.se
Värmeslingor är både mysigt och praktiskt. De håller fötterna varma (…för oss som alltid fryser!!!) Dessutom torkar det upp pölar vid dusch och tvätt snabbt. Om du samidigt installerar en handdukstork behövs inga andra värmekällor och fula element kan plockas bort.

5. Förvaring


Bild: Swedbergs
Sluten förvaring är att rekomendera. Precis som i hallen är det vikigt att alla i familjen har varsin korg eller låda för krämer och andra pinaler. Det finns en del bra rullförvaringar i plast med gott om förvaring. Kartell har en del snygga varianter.

6. Belysning

Bild: Bygghemma.se
En allmänbelysning med dimmereffekt är bra i badrummet. Det gör att nattliga besök inte blir så plågsamma för ögonen… Dessutom är det skönt om man vill ta ett avkopplande bad att dimma belysningen. Tänd istället några små värmeljus. Det kan också vara bra att ha belysning vid spegeln, för bäst sminkbelysning placeras lampor på båda sidorna om.

7. Färger

Bild: Bygghemma.se
Många badrum i dag går i vitt (vilket ifs är en bra bas). Ibland kan det dock kännas ganska stelt och kalt. Tillför därför “varma” detaljer såsom en tjock badrumsmatta av god kvalité, korgar, boxar, gröna växter och handukar i matchande färger.

Har ni frågor vet ni att ni kan maila mig på; roombysofie@hotmail.com eller ställa frågan direkt i kommentarsfältet!

Ha en härlig måndag!
Kram Sofie

Lys upp i mörkret


Bild: Ikea.se
Kvällen närmar sig och himlen är redan mörk…
Ja, nu känns det verkligen som hösten kommit för att stanna! Dessa ljusstakarna Rönås från Ikea 39, 49, 79:- är verkligen snygga och kanske detta kan vara ett sätt att lysa upp dessa mörka kalla kvällar. Stiliga och moderna i sin design och kanske rent av ett bra julklappstips till brosan… eller är det för tidigt att ta upp redan??!

Tips: Om man vill tänka lite mer på miljön och undvika att köpa nytt kan man enkelt göra sig en personlig grupp med ljusstakar. Samla ihop olika ljusstakar hemma (olika modeller och färger) sätt alla i en grupp (ganska nära varandra) och bind ihop dem med vita ljus. Enkelt och snyggt, ju fler ju mer effektfullt!

Nu blir det en stor härlig kopp kaffe och mys med lillan!
Önskar er alla en fin kväll!

Tingeling!

Hej på er bloggisar och alla ni andra goa läsare!
Det har varit tyst här på bloggen några dagar… men nu är det dags att trappa upp inläggen efter att det har lugnat sig lite här hemma och jobbfronten är under kontroll! Mannen kommer hem i morgon efter en veckas arbete i Malaysia/ Kina. Nästa jobbomgång åker vi hela familjen -så nu ligger en resa till Asien och väntar om en dryg månad, jipppie!!!

Denna veckan kan vänta er bilder från 20-tals villan; bla våra Mirror Balls är på plats, ny tapet i arbetsrummet kom upp i söndags mm. Jag bjuder även på Inredningsskolan Del 6: Badrummet och annan härlig inspiration.

Nu ska jag förbereda för nästa veckas homestagning som jag just fick in. Det blir en vända till Ikea som nu har utförsäljning innan den stora flytten. En tur till Stoff & Stil för att kolla in textilier och vägg i vägg ligger ju ILVA…hmmm! Alltid trevligt 🙂

Hej sålänge!
Sofie

Kök med nostalgi & romantik


Bild: Leva & Bo
Kunde inte annat än gilla detta ombonade och romatiska kök.

Vilka kombinationer av färg, form och material!

Underbara tapeten Brocante från Pip Studio Intrade– en härlig mix av bilder och djurmotiv. Gamla läskflaskor och plåtburkar pryder de öppna hyllorna ger köket en touch av spännande nostalgi. Tolixstolar i galvaniserat stål, lila taklampa i plexieglas som plockar upp den ljung färgade kakelplattan ovan diskbänken. En otippad kombo i det romatiska köket!


Bilder: Leva&Bo

Denna onsdagen blir det till att röja här i mitt arbetsrummet. Kanske en lite ommöblering eller lite nya tygtavlor. Jag måste ha lite ny energi i rummet känner jag! Det händer en del i företaget nu så då gäller det att vara taggad…

Just nu jobbar jag med att koordinera FOJAB arkitekter och deras stora sammanslagning. Lund-Malmökontoret ska bli ett stort och numera ha sina 80 arbetsplatser i Dockan i Malmö. Projektet pågår till nyår. I eftermiddag ska jag på ett spännande intag av en lägenhet som behövs möbleras…

Vi hörs snart!
Kram Sofie

Tänk Rosa


Bild: Colorama

Just nu är det ju mycket fokus på Rosa -och hur vi kan hjälpas åt att bekämpa cancer! Genom att skänka en liten slant då och då blir det till slut mycket pengar till forskning och studier! Vi kan hjälps åt genom att köpa t ex Rosa mobiler, godis i form av Rosa rattar, Rosa band finns snart i alla butiker -i år formgivet av Gert Wingårdh. Många butiker gör sina egna små kampanjer och det är sååå härligt att se alla hjälpas åt för att bota denna elaka och orättvisa sjukdom.

Med denna bild vill jag visa här på bloggen att om vi alla hjälps åt kanske det förhoppningsvis snart finns ett botemedel -varjefall till nästa generation.

Visste du att: färgen rosa (…inte bara är snygg & trendig) utan att den har en läkande effekt på oss människor.

Ha en fin onsdag därute!
Kram Sofie

Fixa stilen!


Bild: [room] by sofie

För ett tag sedan gjorde jag ett Hemma-hos-reportage hos min vännina och fd kollega Josefine med bloggen AT HOME. Inredningsskolan Del 5: Arbetsrummet vill idag jag lyfta fram deras “hemmaoffice” som Josefine inrett tillsammans med sin sambon.

Beskrivning: Smakfullt med en känsla av perfektionism. En fantastisk, enhetlig tavelvägg i svart och vitt där paret lätt kan addera och byta färg efter humör. Klockan modell X-tra Large, visar tydligt när det är dags att byta aktivitet! En neutralbas gör rummet flexibelt. Klockan kommer från Living och tavlorna från Ilva.

Bild: [room] by sofie
Se alla bilder från parets vackra lägenhet i västra hamnen i Malmö. Klicka HÄR!

Ha en fin start på veckan!
Kram Sofie

PS. Missa inte reportaget om [room] by sofie i Skånska dagbladet på (onsdag)- inredningssidorna!!!

Snyggt till skrivbordet


Bild: ordning&reda
När jag vill hitta snygga tillbehör till skrivbordet är det

ordning&reda som gäller. Efter att jag rensat, sorterat in i pärmar etc brukar jag belöna mig själv med något praktiskt och snyggt som gör vardagen lite enklare! Kan varmt rekomendera deras produkter som känns både slitstarka, tidlösa och användarvänliga!

Nedan ser du deras just nu Top Five products.
Bild: ordning&reda

Nu ska jag förbereda mig inför kvällens Disco-Body-pump-klass!
Passar med detta inlägg på att önskar jag er en skön helg!

Kram Sofie