Veckans klipp- HUNTER STÖVLAR!

Bild: [room] by sofie
I ett par år har jag trånat efter dessa -och nu är de äntligen mina!!!
Och om man väntar tillräckligt länge så kan man till slut fynda de för halva priset! Otrolig men sant!
Just nu hittar du dessa HUNTER gummistövlar för 550:- på Brand World i Lund. Ord. pris 1100:-. De finns i: Rött, gult, grått, grönt, blommiga – höga & låga.


Bilder: [room] by sofie

Gillar du också dessa?
…skynda fynda! Det fanns många lådor kvar igår!
Ha en bra start på veckan
och tack för alla fina hälsningar i förra inlägget!
Kram Sofie

Hurra för bloggen!

Bild: Residence
I fredags kom det ett överraskande mail från magasinet:
RESIDENCE. Alla vi som bloggar får ju en del nyhetsbrev och andra inbjudningar, så jag öppnar även detta mail lite lättsamt…

Men, detta var webbredaktören som berättade att de uppskattar min blogg och att de denna gången lyfter fram [room] by sofie bloggen som en av deras

favorit-inredningsblogg just nu!
Så himla glad blev jag -att det var er fina tidning som jag troget prenumereat på i många år. Alltid mycket intressant läsning!

Tack snälla Residence för denna fina utmärkelse!

Klicka HÄR för att komma till tidningen!

Inredningskolan: Kök- Trender & analys, matplatsinspiration

Tiderna förändras och köket med den…

När vi ändrar livstil så följer den med in i köket.
Lite snabbfakta…

Familjeköket;
I framtiden spås männen visa ett större intresse för familjens vardagsmatlagning (…ojdå!) och med detta föds krav på nya praktiska lösningar på material och utrustning. Vi ser att trender från restaurangköket tar alltmer plats i hemmen. Större kranar, kyl och frys i lådor i stället för i högskåp, nya metoder att laga maten som bevara mesta möjliga näring.

Singelköket;

Inte direkt tänkt för storbak och korvstoppning! Köken integreras gärna i ett rum där också skrivbordsarbeten, möten och umgänge kan pågå samtidigt. Singelköken är ofta färgstarka, gärna högblanka luckor som passar med den övriga inredningen.
Precisionsköket:
Nu pratar vi handfinish och omsorg i detaljerna. Ja, intresset för ekologi och nyttig mat ökar. Enligt trenden så går köken allt mer mot laboratorium där vi med nya hjälpmedel producerar egna näringsrika livsmedel. Analyser säger också att i framtiden ägnar sig allt fler åt hemodlingar för husbehov, och har ett kökmed egen kompostsom ger jord till tex kryddodling.
Nedan följer inspirationsbilder;
Vilken matplats skulle du välja?

1. Härligt runt träbord med mixade stolar i mixade material.


2. Vit avslapnad dröm med savrta stänk- skinnbänk för mjuk sittning!
3. Familjens heliga plats. Färgglada stolar samt närhet till både sagor och leksaker!
4. Den kvinnliga karriäristen -ungt och sobert.
5. Storstadsköket- egendesignad bänk, med matchande stolar. Grafiskt med en touch av perfektionism…

6. Färgpaletten- en lekful mix av fäger och mönster.

Alla bilder är lånade av Living Etc.

Med detta inlägg avslutar vi inredningskolan Del 2: Köket.
Nästa avsnitt kommer handla om hur vi får ett fungerande vardagsrum.
Har du frågor? Maila mig på- roombysofie@hotmail.com

Njut av härliga lördag!
Kram Sofie

Dukningstips

Bild: expressen.se
Skapa en härlig stämning vid middagsbordet med hjälp av dukning och dekoration!
Överraska någon med en fin dukning redan ikväll! Här kommer några små tips på vägen…
1. Var enheltlig men ändå personlig– Håll ett tema eller en färgskala när du ska duka. Gör med enkla medel små överraskningar till gästerna, skriv något trevligt på en lapp och fäst på stolen, på tepåsen eller varför inte så här…
Bild: expressen.se
2. Blommor -Färska blommer är ett måste, bara några enstaka kvistar i ett glas räcker fint.
3. Belysning -Se till att dimma belysningen vid middagen. Dekorera med levande ljus och lyktor. En riktig stämmningshöjare!
4. Porslin -Blanda gärna nytt och nött, detta ger karaktär åt dukningen!
Bild: expressen.se
Hur gör du för att höja stämningen vid middagsbordet?
Allt för nu!
Kram Sofie

Inredningsskolan: Färgsprakande Kök


Bild: Kökstrender.se

Undersökningar visar att vi idag lever med våra kök i genomsnitt i 19år. Därför väljer många en enkel vit bas till inredning. Men:
Det behöver inte bli färglöst för det…
Idag kan du exempelvis välja att sätta upp stänkskydd istället för kakel. Du kan sätta upp din favorittapet bakom (se bilden ovan). Denna kan du lätt kan byta ut efter några år om du skulle tröttna. Du kan välja att ha färgade luckor på vissa skåp, men behålla merparten neutrala. Detta ger mer dynamik och kontrast till köket.

Bilder: Kökstrender.se
Dessa fyra helt olika kök tycker jag visar personlighet och liv! Vi valde gröna luckor i vårt kök -jag var dock aning rädd att jag skulle tröttna snabbt! Nu har vi haft de i 1 ½ år och jag gillar de mer och mer för varje dag. Ibland måste man våga för att vinna 🙂

Imorgon fortsätter Inredningsskolan Del 2: KÖKET .
Vi kommer prata lite om hur vi lever i köket; Trend & analys mm. Du kommer även få tips hur du enkelt syr dina egna bordstabletter.

Ps. Idag har jag varit på ett spännande jobbmöte på detta kontoret. Klicka HÄR om du är nyfiken! Mer om detta en annan gång…

Inredningsskolan Del 2: KÖKET


Bild: Myresjökök.se

Hjärtat i hemmet, husets nerv, hela familjens samlingsplats!
Ja, kärt barn har många namn…

Idag kliver [room] by sofie och inredningskola in i husets kanske viktigaste rum- köket. Vi kommer bla prata om planering av nytt kök, den gyllene triangeln, belysning etc. Ska du renovera ditt kök handlar det mycket mer om grundlig planering än snygga luckor och rätt kakelplatta. Idag ska köket fungera både till barnens läxläsning men också förlånga middagar med nära och kära!

Välkommen till Del 2: Köket

Rummet

Planering– Skapa ett smidigt arbetsflöde genom att placera spis, kyl/frys och diskbänk i en tänkt triangel. Det ska vara enkelt att hämta varor och vatten medan du lagar mat. Det är viktigt att ha bänkyta mellan spis och diskho för att slippa bära heta kastruller över golvet.
Ta in proffshjälp– Idag erbjuder många köksleverantörer hjälp med köksplanering. Låt olika företag ge er förslag, och ni kan i lugn ocg ro hemma jämföra lösningarn.
Stilen– Vill du ha det lantligt, modernt färgstarrkt eller diskret/minimalistiskt? Känner du dig osäker kan du låta den fasta inredningen anpassas efter stilen som ditt hus är byggt i.
Golv & väggar– ska vara slitstarka och tåla det dagliga blötandet och nötandet. Glöm inte att taket behöver tvättas då och då.

1. Samla inspiration


  Bild: Leva & Bo

 • Ett bra sätt att ta reda på vilken stil du vill ha är att köpa inredningstidningar och riva ut de sidorna du tycker om. Efter en tid brukar man kunna se ett tydligt mönster av vilken stil som dominerar.
 • Besök också olika köksleverantörer på orten och inspireras i deras utställningar. Plocka olika bra idéer från olika kök. Gör dem sen till dina egna!

2. Planering

  Bild: ikea.se

 • Sätter er ner och diskutera i genom vilka olika funktioner ni behöver. Hur många ska vistas i köket? Ska det bara användas för att laga mat? Har ni idag förmycket skåp, kan köket göras luftigare?
 • Skriv ner allas förväntningar av det nya köket, låt alla i familjen säga sitt.
 • Rita upp rummet på millimeterpapper eller använd gratis ritprogram från nätet. Klicka HÄR för att ladda hem ikeas Homeplanner.

3. Bänkyta

Bild: Myresjökök.se

 • De kan man inte få förmycket av! Fria ytor att jobba på är guld värt i ett kök. Det finns vissa mått man kan ha som riktlinjer- tänkt plats för att tillreda maten ska vara 80-120 cm fri yta. Gärna placerad mellan diskho och spis. Fler arbetsytor är så klart trevligt så att exempelvis barnen kan hjälpa till med maten.
 • Brevid spisen är det bra att ha en yta på minst 20 cm, så gäller även vid kylskåp.
 • Genom att välja en bänkskiva som är 70 cm djup istället för vanlig 60 cm . Då får vattenkokare, brödrost och de färska kryddorna bättre plats.

4. Bänkskivor

 • Det är många krav vi kan ställa på en riktigt bra bänkskiva idag. Den ska vara slitstark, tålig, lätta att underhålla och torka av. Den ska vara vacker att titta på och anpassad till den övriga inredningen.
 • Massivt trä– tillverkas av stavar, vanligen bok eller ek men också andra svenska och odlade träslag. Skivorna kan måttanpassas för att lätt fälla in diskhoar, spishällar och därefter underlimmas. Tjocklek upptill 8 cm. Trä kräver visst underhåll ett par gånger per år med olja eller bivax. Då förblir den mer tålig och du minskar risken att skivan spricker.
 • Rostfri bänkskiva-en trend just nu! Nu är det egendesignade skivor med svetsade hoar, kanske mattpolerade. Tänk på att ytan kan bli repig och fläckig med tiden, dock mindre i den mattpolerade! Senaste nytt är att förse skivan med träkanter, det finns flera olika träslag att välja på.
 • Natursten– granit är ett utmärkt material till bänkskivor. Stenen är mycket värme-vattentålig och magasinerar värmen så att ytan känns behaglig. Dessutom tar den inte åt sig lukt och deg och annat fastnar inte på den glatta ytan.

5. Diskbänk

 • Vatten och avlopp är kanske inte det roligaste i köksplaneringen!!! Det är dyrt att dra nya ledningar så försök om det är möjligt att planera köket efter vad som idag erbjuds.
 • Placera diskbänk och diskmaskin så nära varandra som möjligt.
 • En torkyta brevid diskhon är ingen dum idé.

6. Förvaring


  Bild: Decor Maison

 • Ett kök kan svämma över av prylar och redskap!
 • Rensa ut de som används sällan, kantstöttaskålar och nötta teflonpannor.
 • Tunga maskiner står bäst i underskåp, redskap och kryddor bör vara nära spisen
 • Att ha porslinskåp och diskmaskin nära varandra underlättar vardagsarbetet.

7. Köksö och öppen planlösning


  Bild: Köksportalen.se

 • En centralt placerad köksö bjuder in till samvaro kring matlagningen. Viktigt är att ha en bra fläckt som orkar suga bort all matos.
 • Även en mindre ho att hälla ut varmt vatten är bra att ha på ön!
 • Om köksön är placerad nära matplatsen-välj diskmaskin och fläckt med låg ljudnivå.

8. Belysning


  Bild: Living etc

 • Du kan lätt förändra stämmningen i köket med belysning. I köket behövs flera olika ljuskällor.
 • När vi skär grönsaker eller rensar fisk med vassa knivar behövs belysning därefter. Lampor i framkant på överskåp ger ett bra riktat ljus.
 • Taklampor ovan matbordet bör placeras så att ingen blir bländad. En höjd på 55-60cm brukar vara lagom. Har du ett lång bord- kan du ha två eller tre pendellampor på rad.
 • Använd dimmer i kökets alla lampor för att variera styrkan, vid tex middagar/ läxläsning!

9. El och vitvaror

 • Planera eluttagen noga.
 • Maskiner som stå framme behöver sina egna uttag-där kontakten kan sitta i hela tiden.

 • Bild: Köksportalen.se

 • Ugnar och mikrovågsugnar kan med fördel sättas in i högskåp för bättre arbetsställning.
 • Många vitvaror är miljö- energiklassade där A står för den bästa klassen. Något att ta fasta på vid nyinköp.

Detta var första inlägget i Köksavsnittet. Tack för att ni tog er tid att läsa!

I veckan som kommer kan ni vänta er mer inspiration om; Kakel, tapeter till köket, dukningstips, matplatsmöbler etc.

Ha en fortsatt bra dag!

Matplatsen tar form…


Bild: [room] by sofie
Då var tapetförhandlingarna över, Mirror Bollarna bestälda och det berömda och omtalade matbordet monterat. Efter mycket slipning och målning av vardagsrummsgolvet börjar nu bitarna falla på plats…


Bild: [room] by sofie, Tom Dixon.net

…och imorgon anländer sofforna.
Ja, det rör lite på sig här hemma i 20-tals villan! Mer stylade bilder utlovas snart…

Tapet: Cole&Son -Fornasetti.
Bord: ILVA. Belysning: Tom Dixon – Mirror Ball

Hoppas alla mina läsare fått en fin start på veckan.
Kram Sofie

Hemma hos: AT HOME


Bild: [room] by sofie
I förra veckan träffade jag Josefine, min fd kollega som är utbildad dekoratör och jobbar nu som som duktig inredare på det stora danska möbelföretaget vid Svågertorp…! Josefine gör också homestaging jobb och har nyligen med sin sambo inrett sitt hem i västra hamnen där;
Marrocko möter det moderna. Alla detaljer är noga planerade och snygga tavelväggar gör deras hem välkomnande och personligt.

HALLEN: Välkommen hem till Josefine och hennes sambo. Snygga mattan Leaf kommer från Ilva. Det STORA äpplet visar att inget här har lämnats åt slumpen!

VARDAGSRUMMET: Denna härliga fotovägg med endast tomma ramar drar in mig i parets hem! Ett härligt gökur med en rörlig pendel gör att ögat dras dit automatiskt… Grafiskt och modernt med snygga kuddar från H&M Home. En sedan länge gemensam favorit hos mig och Josse-soffbordet SHE från David Design. Bara att gratulera!!!

ARBETSRUM: Här är parets moderna del i lägenheten. En känsla av nogrannhet speglar rummet. Ännu en snygg tavlelvägg av svart/vita bilder. Dessa kommer från Ilva. En vit pampig bordlampa tänds på kvällen när mörkret faller på.

SOVRUMMET: På Josefines blogg; AT HOME skriver hon att när hon gör inrednings jobb är det sovrummen som är roligast. Josefine är en fena med textilier och det visar hon även hemma! Mustigt, ombonat och färgskalan är genomgående i hela lägenheten! Kolla in de snygga sängborden från Ellos.

KÖKET; Här hittar vi svartmålade kökstolar omklädda med snygga textilier. En bumling hänger ståltligt ovan det runda matbordet. På bordet står sommarens loppisfynd och skira gardiner släpper in det härliga dagsljuset.

BALKONG/UTERUM; Vilken oas! Härliga rottingstolar, frodiga växter och det marrokanska brickbordet inbjuder till sköna samtal med utsikt utöver innergården. Ljuslyktor i samma stil förhöjer stämmningen.

Alla bilder: [room] by sofie
Vi hade en jättemysig förmiddag hemma hos Josefine. Lunchen avnjöt vi på Thaibåten Mai Thai vid Dockan. Det får vi göra om snart! Har du missat Josefins fina blogg AT HOME klicka HÄR för massor med härlig inspiration.
Imorgon kör vi igång
inredningskolan Del 2: Kök.
Har du frågor? Maila mig: roombysofie@hotmail.com
Kram Sofie

Sammanfattning: Del 1 Hall

Sista små tipsen för hallen kommer här!

1. Ha inte för många saker framme. RENSA för jämnan! En sann buddist får bara äga tio saker 🙂 En sak in en sak ut!!! Lättare sagt än gjort (…jag vet!)
2. Skapa smarta system. Märk upp hyllor och lådor. Använd gärna en märkmaskin så ser det proffsigt ut. Köp korgar du älskar och tycker är snygga -dessa blir då dekoration och funktion på samma gång! Glöm inte att hallen är det första/sista du möter i ditt hem!
3. Tänk kreativt och använd alla möjliga utrymmen, tex insidan av skåp, baksidan på en dörr, varför inte platsbygga förvaring under trappan?!
4. Plocka då och då in lite färska blommor till hallen! Se inspirationsbilden ovan…

Imorgon börjar Del 2 : Kök -här på inredningsskolan.

Jag fick fint paket…


Bild: [room] by sofie

För lite sedan hade jag ett sammarbete med webbutiken;
Vi hade en tävling tillsammans och lottade ut ett härligt pris från Erikas butik!
…och nu två veckor senare kommer det ett fint paket till mig från Erika. Härliga disktrasor i underbart blommigt mönster, en retrodiskborste och en cool stekspade. Sakerna kommer från danska Rice.
Bilder: [room] by sofie
Tack snälla Erika för din fina gest. Blev verkligen en rolig överraskning sådär på torsdags förmiddagen när Schenker knackade på dörren!!! Dags att piffa upp köket lite…

Gör din egen hallbänk

En Hallbänk är praktisk för förvaring av skor och annat!

Här får du [room] by sofie:s enkela tips om hur du bygger din egna bänk snabbt och lätt med Ikeas fläckskåpstomme Faktum, lucka väljer du efter tycke och smak! På bilden nedan har de använt luckan -Rubrik.


Bild: Ikea.se
1. Montera tre fläcktskåp i format 60×37 cm. Du kan göra en kortare bänk -använd bara två skåp.
2. Skruva fast skåpen i varandra.
3. Montera fast ben på bänken. Capita ben 11-12 cm är snygga, dessa kommer också från Ikea köksavdelning. Tänk på att sätta ben på mittenskåpet om du gör bänken på tre skåp.
4. Använd täcksidor och såga till två kortsidor, använd sticksåg!
5. På kortsidorna fäster du täcksidorna.
6. Skruva fast sidorna genom stommarTeckenstorlekna.
7. Klä gärna insidan med gummi eller linolium.
Tänk på!
Att göra “lufthål” på baksidan av bänken om du ska förvara skor i skåpen.
Köp snygga kuddar, sittdynor eller designa en lång dyna i lite kraftigare tyg.

Se en kort filmsnutt om förvaring (hallbänk av köksstommar och trones skoskåp) hämtad från Ikea.se/intreriör -klicka HÄR.

Lycka till!

Inredningsskolan: Hallgolv

Just när det gäller hallen kan det var bra att välja ett lättstädat och tåligt golv.

Golv i sten, plast, eller lamminat kan vara en god idé. Klinker är nog det vi ser mest av i våra svenska hem! Men något som kommit tillbaks är snygga linolium-golv (…plastgolv.) Dessa verkar numera som klickgolv:
Marmoleum Click -en smart och enkel idé för oss hemmafixare.
Pris ca 395:- kvm, miljömärkt med svanen och 15 års garanti. Tilverkas av förnyelsebara råvaror.


Bild: Nordsjö Idé & Design

Bilden speglar ett modernt och personligt hem! Här har de vågat lägga in ett häftigt plastgolv. En enfärgad röd matta i hallen och ett rutigt i köket!
En sån härlig färgklick till allt det vita runtomkring!

I bakgrunden ser du Arne Jacobsens Myranstolar och Superellips-bord. Klädhängaren i hallen heter Tree kommer från Sweedese.

Inredningsskolan fortsätter…

Jag måste ärligt erkänna att när det kommer till skoförvaring så är detta en av mina absoluta favoriter! Ikeas Trones 3-pack för: 349:- (…nytt högre pris dock!)

Bild: Ikea.se
Dessa låder är bra till det mesta i hallen; skor (…såklart!) mössor/halsdukar, hårfönar och plattänger, accesoarer och som uppsamlare av “allt-möjligt-egentligen”!
Tips: Låt alla i familjen ha vars ett skåp så slipper ni garanterat bråk på morgonen om var diverse saker kan ha tagit vägen! Lådorna är i plast, lätta att torka av och djupet är endast 18cm. På ovansidan kan du dekorera med en liten ljuslykta eller varför inte en kvist eller blomma från naturen!
Finns i svart, vitt och rött.

Har du Trones hemma?
Berätta gärna hur du använder dina skoskåp…

Imorgon tipsar jag hur du enkelt kan tillverka och
designa din din egna hallbänk, missa inte det!

Före/Efter bilder


Bild: [room] by sofie
Ett par dagar har jag nu tillbringat i detta hus!
Det är mycket slit med homestaging(…speciellt när man jobbar själv!) Det är samtidigt en häftig känsla att se hur en lägenhet kan förändras med hjälp av enheltlig inredning! Lägenheten ligger på Klostergården (södra Lund) och är i visst behov av uppfräschning. 895 000:- är utgångspriset och avgiften ligger runt ca 3500:-

En 3:a blev förvandlad inför försäljning… och självklart ska ni få se före/efter bilder.

Före:

Efter:

Före:

Efter:

Före:

Efter:

Före:

Efter:
Bilder: [room] by sofie

Klicka HÄR för att komma till Nylya.nu som säljer lägenheten.
Allt för nu!
Kram Sofie

Väggdesign till hallen


Bild: Hu2.com

Att det just nu (…och sedan en tid tillbaks) är en stor trend med
grafiska tryck och mönster har väl ingen missat! Olika väggtexter och bokstäver i trä och metall pryder snart allas hem. En rolig detalj som blir personlig och speglar dem som bor där!

Efter lite re-search hittade jag denna engelska webshop Hu2.com med coola väggstickers… Denna skulle jag gärna placera ovanför dörren i vår hall!

Klicka HÄR och hitta din favorit!

Inredningsskolan: Del 1


Bild: Colorama
Välkommen in
-och välkommen till inredningsskolan.

Del 1: Hallen
Ja, nu är den stora frågan??? Hur ska vi bära oss åt för att få hallen att kännas mer välkomnande -och inbjudande ut? För många av oss är hallen verkligen oordningens fiende nummer ett. Ett knepigt men tacksamt problem som jag tänkte vi ska titta närmre på idag!

Rummet
Ytterdörren– har du möjlighet, välj en ytterdörr med fönster. Då får du in dagsljus samtidigt som du ser vem du öppnar för. En bra dörrmatta bör placeras både utan- och innanför dörren.
Golvet– ska vara slitstarkt och tåla det dagliga slitaget av smutsiga skor. Golvvärme i hallen är bra eftersom både fuktiga spår och skor torkar snabbare.
Väggarna– varma färger välkomnar. Välj tapeter eller målarfärg med tålig yta eftersom slitaget är hårt även på väggarna i hallen.
Svängrum– Se till att ha tillräckligt med utrymme mellan möblerna, så att ni har en fri passage genom rummet och därmed svängrum i morgonrusningen!

Det viktigaste med hallen är planering.

1. Förvaring

 • Börja med att planera in en garderobsvägg, mycket kan förvaras bakomstängda dörrar eller draperi! Stjutdörrar kan jag varmt rekomendera (…vanliga standardgarderober kan målas i samma kulör som väggen och då smälter de in bättre.) Detta ger oftast det renaste och skönaste intrycket för ögat.
 • Kombinera gärna med något slags öppen förvaring. På inredningsspråk kallar man det; Första – och andra förvaring. Det kan vara en hatthylla eller krokar. Tänk på att placera krokar i bra höjd för alla familjemedlemmar, det gör det lätt för alla att hänga undan och ställa rätt.En kombinerad skohylla och sittbänk kan vara ett bra sätt att slippa snubbla över en skor i hallen.
  Bild: Beckers Nya Hem

 • Någon form av avställningsyta till post, nycklar och mobiltelefoner. Varför inte ett snyggt fat som samla upp alla småprylar? Är ni många i familjen kanske det är mer praktiskt med var sin korg.

2. Färgsättning

 • När du färgsätter din hall bör du tänka på att rummen gränsar till ett eller flera andra rum. Valet av färg beror förstås på om du har en stor eller liten hall, med eller utan dagsljus.
 • Har du en liten hall -välj en ljusare kulör.
 • Genom att måla en fondvägg kan du påverka proprtionerna.
  Bild: Beckers Nya Hem
 • Enligt Feng-shui är rött en bra färg till hallen. Den ger en välkomnande känsla och “drar in” en i hemmet! Det kan vara en detalj som en röd matta, röda blommor eller en tavla med rött motiv.

3. Belysning

 • Kanske det viktigaste efter förvaring!
 • Hallen är oftast placerad i hemmets mörkaste vrå ex mot ett trapphus. Bra allmänbelysning är gör att du ser vad du sätter på dig och att du hittar dina saker.
 • Jag rekomenderar en spotskena med riktbara hallogenlampor, en bra ljuskälla som passar bra när många saker behöver belysas.
  Bild: Beckers Nya Hem
 • Komplettera gärna med en eller flera mindre ljuspunkter som ger stämning och visst ledljus.

4. Spegel

 • Att placera en helkroppsspegel i hallen är bra. Det är lätt att “fixa det sista” innan dörren till yttervärlden öppnas. Det finns varianter på marknaden som har smart förvaring bakom -passar perfekt till den lilla hallen.
 • Du kan med hjälp av en stor spegel förstora en liten hall. Placera den medvetet så att den speglar/dubblerar ett skåp eller en målning eller varför inte en del av ett angränsade rum.

5. Sambandscentral

 • Det kan var lämpligt att ha en anslagstavla, postfack och kalender i hallen. Det gör att information tas in och lämnas på ett och samma ställe.
  Bild: Becker Nya Hem

 • Måla med exempel magnetfärg -och griffelfärg på en liten vägg eller dörr. Där kan familjen lämna små meddelanden och hänga upp lappar om möten etc.

6. Trångt

 • Använd fantasin! Försök finna udda ställen för förvaring. Du kan tex ha hyllor ovanför dörrposter.
 • Dekorera hyllorna med enhetliga korgar eller lådor.
 • Placera krokar bakom en uppslagen dörr. Använd dig av grunda möbler och skåp där kläder hänger framför varandra istället för på bredden.
 • Använd trappan till förvaring.

7. Gäster

 • I kalla Sverige tar vi av oss skorna när vi hälsar på hos andra. En del tar med sig egna inneskor men alla är inte lika förutseende.
 • En trevlig gest är att erbjuda dina gäster tofflor eller inneskor. Det finns färdiga paket i handeln att köpa med olika storlekar, men roligare ätycker jag det är att samla på sig lite olika och udda modeller -på exempelvis resor. Detta kan vara en rolig “icebreaker” när du ställer till med fest.
 • Glöm inte heller att ha lediga galgar till de som besöker dig. Rensa ut kläder som inte hör till säsongen så blir det mer plats i hallen.
 • Dekorera gärna hallen med färska blommor och levande ljus när du får gäster! (…unna dig detta även lite då och då som vardagslyx!)

Det var första delen i inredningskolan.

Under veckan kan Du ställa frågor till mig här på bloggen. Jag kommer fortsätta med att tipsa om smarta lösningar för din hall, förvaringstips och visa hur du enkelt designar din egna hallbänk etc.

Lämna gärna en kommentar om vad Du tyckte om första delen i inredningsskolan! Nästa vecka tittar vi in i köket -med allt från planering av nytt kök till hur du kan fixa till ditt gamla!

Ha en bra vecka!

Kram Sofie

Inredningskolan med start 17/8

Då var det dags att dra igång [room] by sofie :s inredningskola.

Bild: HTH -kök

I 10 delar kommer jag ge dig tips/råd om inredning i hemmet.
I morgon kommer första avsnittet –
och först ut i inredningsskolan blir ganska naturligt;
hallen.

Jag kommer ta upp saker som förvaring, belysning, färg, småprylar och andra bra saker att tänka på när du inreder din hall.
Bilden ovan visar en annorlunda hall med enbart stängd förvaring!

Väl möt och
Välkommen till inredningsskolan!
Kram Sofie

Snygga hyllsystem

Bild: Living.dk
Bra förvaring kan väl ingen få för mycket av!
Just nu tycker jag det finns många roliga varianter på olika system. Som denna stilen …bilden ovan. Asymetriskt med oregelbundna stora och små fack -och hyllplan.

Liknande variant från Muuto där modulerna kostar från 795-1495:-/ st
Bild: Muuto.com
Denna vertikala hylla heter Random och kan köpas hos Svenssons i Lammhult. Pris 18500:- för en sektion (….bilden visar tre sektioner!)

Bild: Svenssons.se

Även danska Montana är en av min absoluta favoriter. Underbara färger och oändliga kombinationer! Nåååågot dyr bara…! Har du inte spanat in deras hemsida så klicka HÄR för massor av inspiration! Dansk modern design när den är som bäst! I like!!!

För att inte prata om Nisse Strinnings String– hyllsystem som i år fyller 60 år. Här en bild på hyllan med plexiglassidor.

Bild: string.se

Kvällens Outfit!!!

Bild: [rooom] by sofie
Tidigt i morse bänkade jag mig i tv-soffan med Ebba och Bolibompa! Jag kokade en stor kopp kaffe, lät mannen sova vidare och kröp i morgonrocken upp tillsammans med senaste numret av:
ELLE och höstens modebilaga.
Bilder: Bianco Footwear & [room] by sofie
Jag tror jag fick klart för mig vilka plagg som var måsten i höst –bikerjacka, breda axlar, lårhöga stövlar och djurmönstrat. Ja, detta var dagens inköp! …sååå, ikväll bär det av till Malmö för personalfest med middag och senare klubb!
Top-H&M 149:- Jacka-H&M 499:-
Stövlar-Bianco Footwear, Nova Lund 750:-
Vad kommer du shoppa till din höst-garderob?
Ha en härlig lördagkväll!
Kram Sofie
Ps. Haha, stövlarna är dock inte sååå höga som bilden visar! Måste blivit förvrängd på något vis 🙂 (…tror inte hela mitt ben är så långt som stölveln på bilden visar!!!)

Allehanda kulörer

Ibland när jag kommer till ett nytt intag för ett Homestaging uppdrag kan färgerna på väggarna vara i allhanda kulörer. Här kommer en sneak peak på sängaveln jag gjorde igår (…blev väldigt bra till den blå väggen.)


Bild: [room] by sofie
Just nu jobbar jag i en trea här i Lund som erbjuder både
blått och gult. Ni vet dessa färger som var sååå poppis i slutet på 90-talet!!! Ibland rekomenderar jag kunderna att måla om för att neutaralisera, men ibland vill de sälja direkt i det skicket som lägenheten är.
Då blir det min uppgift att ta tillvara på färgerna och göra det bästa av situationen. Genom att neutralisera objektet, tillsätta mycket exepelvis vitt för att få lägenheten eller huset att känns luftigare och ljusare! Belysning är viktigt och att alla mönstrade gardiner måste tas bort.

Här kommer en bild på hur det såg ut före.

Före:

Bild: [room] by sofie

Alla bilder på detta objekt att vänta i början på nästa vecka!
Idag är det fredag, jipppie! Första arbetsveckan har gått snabbt! Det firar vi med räkor och vitt vin! Ha en fin helg!

Kram Sofie

Fixa stilen!

Bilder: Camilla Klemets, lånade av CAISA K

Detta är helt klart veckans bästa blogginlägg!

Blev såå glad när jag läste i CAISA K :s blogg om dessa snygga lampor som jag -vill ha nu..!
Hos Klas Olsson kan du köpa denna snygga sladdlampa för endast ca 130:- Nu har alla råd att fixa en shic industriell look.

Läs mer om denna snygga lampa och andra fynd hos CAISA K. Du hittar alltid en länk till Camilla och hennes mysiga blogg i min blogglista… En blogg som inspirerar med fantastiska bilder och vackra inlägg!

Bilderna är lånade från CAISA K.

Rock `n roll

Jag är mitt uppe i två homestagingar på jobb…
samtidigt som golvet här hemma i vardagsrummet är målat tre gånger (…ca 70 kvm, lite knixigt att ta sig fram med det gick lättare än vi trodde!) Blir nog en sista strykning ikväll …(om mannen får bestämma). Därefter kan vi äntligen montera det berömda matbordet jag skrev om. Läs HÄR. Soffa -och stolar till matbordet är också beställda!
Ja, nu händer det grejer!
Det behövdes visst några veckors ledighet för att få upp farten ordentligt!!!


Bild: privat
I tisdags drog jag och min kund till Ikea. Jag agerade personal shopper till homestagingen. Därefter åkte vi till Ystad och dumpade allt. Jag gav snabba instruktioner om mina ideér och tankar och vips satt jag i bilen tillbaks till Lund. (…tack för soffan jag fick med mig hem!) Då paret köpt hus var det viktigt att en del av sakerna är sådant de kan ta med sig till nästa boende.

Inför mäklarfotografering ska jag dit och lägga en sista touch!
Ovan ett smakprov på textilier vi kommer använda i v-rummet… grönt är livets färg!!!

Ha en fin dag!
Kram Sofie

Vinnaren är…?

… ANNA med blogggen Annas lycka.

För ca tre veckor sedan satte vi igång en tävling här på bloggen. Kul som vanligt att så många ville vara med och tävla! Det var Erika med fina nätbutiken: Älskling och Jag som sponsrade med pris! …och i morse -med hjälp av man och dotter drog vi en vinnare. Grattis Anna –du vann den coola plåtburken. En rolig pryl att ha framme i badrummet så både barn och vuxna lätt kan få tag i ett plåster om olyckan är framme!

Tack än en gång Erika för att du ville sponsra med fint pris!

Homestaging

Inredningsföretaget Wohnhaus är ett väl etablerat homestagingföretag och är välrenomerade i Stockholmregionen. Min föredetta kollega och vännina Josefine jobbade här under sin tid i Stockholm. Josefine som nu också börjat bloggat på siten At home. Klicka in på hennes inspirerande blogg och se hennes hem och hennes homestaginguppdrag.
Ett hemma-hos-reportage hos Josefine att vänta här på bloggen!

Nedan finner ni klassiska före och efter bilder. Dessa är lånade av Wohnhous.

Före:

Efter:
Bilder: Wohnhaus.se

Mode+inredning= sant


Bild: Inrade.se

Ja, att trenderna i mode- och inredningsvärlden följs åt har väl ingen i kunnat undgå. Det är fortfarande mycket lila/purpur och även en del djurmönstrat vi kommer se i klädkollektionerna i höst och vinter. I veckan som gick var det modeveckan i Köpenhamn (…skandinaviens största!) och denna veckan håller de till i Stockholm Fashionweek 10-16 aug.

Här visar tapetföretaget Intrade en alternativ fototapet. Frågan är bara om man kan slappna av med en zebra hängandes på axeln?! Undra om man kan få den i en variant när den tittar åt andra hållet, haha!!!

Jobb igen!

Idag var det tillbaks till allvaret igen…

Efter fyra semesterveckor (…med en del avbrott för jobb) ska det faktiskt bli riktigt kul att börja jobba igen! Vår semester har präglats av en del renovering, men också turer till ex Österlen och Hällevik, middagar med vänner och badutflykter till både Lomma och Falsterbo.
Igår var jag på Madonnakonsert i Göteborg och jag ska ärligt erkänna att det varit en lugn- första- dag på jobbveckan, haha! Jag är ett stort fan av denna snygg vältränade kvinna, som vid 52-års ålder bjöd på härliga remixer av bla 4 minutes och andra av mina favoriter som Ray of Light, Give it to me mfl.
Bild: [room] by sofie
Vilken show …säger jag bara!

Imorgon väntar två nya projekt! Bla. en styling i Ystad… Min vännina och hennes sambo har blivit med hus, grattis! …och nu ska jag hjälpa de till en optimal försäljning av deras lägenhet. Har via mail/telefon hjälpt de lite på vägen.

Här kommer ett smakprov på deras fantastiska insats [so far… ]

Före;

Efter;

Ska du sälja din bostad? Klicka HÄR för mina bästa Homestaging tips. Mer om homestaging blir det i inredningskolan som snart sätter igång… Såå, nu ska jag väcka liv i mig själv genom att dra till gymet och köra veckans första Body Pump!

Tack alla ni som tittar in här på bloggen och för alla era söta kommentarer under sommarveckorna!
Kram Sofie

Vårt nya vardagsrum!!!


Bild: Lånad av Emmas designblogg
I dessa bilder kan jag se vårt nya vardagsrum. En luftig skandinavisk miljö i svart, vitt och trä.


Bild: Lånad av Emmas designblogg

 • Brädgolven är målade vita. Mattan från Gulled har vi tittat på, sugen på lite mer färg bara?!
 • Var inne på soffbord i glas… men såg i tidningen 25 Underbara hem ett hemmagjort bord som vi ska försöka göra själva (…liknande detta på fyra hjul.) Tycker det ger en skön avslappnad känsla till rummet.
 • Älskar tidningshögarna under de vägghängda skåpen och denna underbara golvlampa (…tappat bort namnet) som länge stått högt på önskelistan!!!
 • Gillar också arrangemanget av tavlor, några är uppspikade och några står lutade, detta göra det hela mindre “perfekt” och stelt. Levande helt enkelt 🙂
 • Platsbyggda hyllor gör rummet luftig.

Idag sticker vi och badar… Imorgon väntar Madonnakonsert med och fyra tjejkompisar. OCH…. på måndag börjar allvaret igen.

Ledigheten är slut och nya projekt väntar- homestaging i Ystad och i Lund. Här på bloggen kommer jag köra en liten inredningskola för alla intresserade. Maila roombysofie@hotmail.com om det är något speciellt ämne DU vill att jag tar upp! På återseende nästa vecka med massor med energi och nyladdade batterier.

Kram på er och njut av helgen!

Sofie